פילינג או קילוף עור הינו הליך בו מחד תאי עור מתים מוסרים משכבת העור העליונה, ומאידך תאים חדשים נחשפים ותורמים להצערת עור הפנים ולמראה רענן יותר.

זהו תהליך שתואר לראשונה כבר במצרים העתיקה (3000 לפנה"ס) כאשר נשים מצריות היו מושחות גופן בחומרים דוגמת חלב חמוץ ושארית ענבי יין על מנת לקבל את אפקט הקילוף.
ככל שיהיה הקילוף עמוק יותר כן תהיה השפעתו על העור גדולה יותר (שיפור בקמטים עקשניים ועמוקים). אולם מאידך, יש לזכור כי העמקת הקילוף כרוכה ביתר סיכונים כאשר העיקרי מבינהם שינוי בגוון העור (פיגמנטציה) הנובע מפגיעה בתאי הצבע (מלנוציטים) הממוקמים בין השכבות העליונות לעמוקות יותר של העור.

קילוף העור יכול להתבצע במספר דרכים:

  • קילוף ע"י חומרים טבעיים – מתבצע במסגרת מרפאתית
  • קילוף מכני – מתבצע במסגרת מרפאתית ו/או בחדר ניתוח תחת הרדמה
  • קילוף כימי (ע"י חומצות דוגמת חומצת אצטט תלת כלורית או פנול) – מתבצע במרפאה או בחדר ניתוח בהרדמה
  • קילוף ע"י לייזר – מתבצע בחדר ניתוח בהרדמה

קילוף ע"י חומרים טבעיים

קילוף המבוסס על חומרים ממקור אורגני או מינרלי. חומרים אלה יגרמו לקילוף בדרך של
גירוד העור – גרגירים דוגמת קריסטלים ישפיעו על שיפור זרימת הדם וספיחת לכלוך ושומנים המצטברים על העור
גירוד העור – גרגירים דוגמת קריסטלים ישפיעו על שיפור זרימת הדם וספיחת לכלוך ושומנים המצטברים על העור
(הסרת שכבות העור העליונות – חומצות הממוצות מפירות וירקות (חומצות אלפא-הידרוקסי
קילוף עמוק – תערובת שבבי צמחים יבשים עם פתיתי אלמוגים ותמציות של פירות הפועלות בדרך של קילוף משולב – מכני ואנזימתי

קילוף מכני

קילוף זה יכול להתבצע במספר באמצעות משייף בשיטת DERMABRASION, או בשיטות מתקדמות אחרות (דוגמת MICRONEEDLING) שעקרונן זהה – קילוף השכבות העליונות והעמוקות יותר של העור. קילוף זה הינו בד"כ עמוק יותר ועלול להותיר הלבנת העור באזור המטופל.

קילוף כימי

קילוף זה יתבצע בשימוש בחומצות כימיות דוגמת חומצת אצטט תלת-כלורית (TCA) או פנול.
קילוף כימי קל – יתבצע ע"י שימוש בחומצת אצטט תלת כלורית (TCA) בריכוזים נמוכים – 5%-35% – ולכן אף הסיכון להבהרת העור נמוך.

קילוף כימי בינוני – יתבצע ע"י שימוש בחומצת אצטט תלת כלורית (TCA) בריכוזים בינוניים 35%-50% או בריכוז נמוך של חומצת פנול (עד 10%). בקילוף זה תתרחש הבהרת כתמי שמש, החלקת קמטים קטנים ןבניית סיבי קולגן ואלסטין, אולם הסיכון להבהרת העור עולה.
קילוף כימי עמוק – יתבצע ע"י שימוש בחומצת אצטט תלת כלורית (TCA) בריכוזים גבוה מ- 50% או בריכוז גבוה מ-10% של חומצת פנול. הפעולה מתבצעת בהרדמה. בתום הפעולה יכוסו הפנים למשך יומיים במסיכה אטומה (כמניעה מזיהומים). בקילוף זה יתרחש שיפור משמעותי בקמטי הפנים,צלקות ACNE וכן בכתמי ונזקי השמש השונים, אולם תתרחש בד בבד הבהרה של העור.

קילוף ע"י לייזר

קילוף זה מתבצע ע"י קרן לייזר הגורמת לאידוי מים ברקמות העור ויצירת כוויה. הטיפול יעיל כנגד קמטים בעלי עומק משתנה, צלקות ACNE, כתמי ונזקי שמש ואף גידולי עור שטחיים. יתרונות הטיפול – מתן מראה אחיד שאיננו מקנה את מראה "פני החרסינה" שלעיתים מופיע בקילוף כימי עמוק. גם במקרה זה עלולים להתרחש שינויים בגוון העור.

גורמי סיכון לטיפול הקילוף הינם: הרפס (מטופלים יקבלו טיפול מונע) עור בעל גוון כהה, ומחלות כליליות (לגבי אלו המיועדים לטיפול כימי עמוק).

קיימים מספר סוגים:
  • קילוף טבעי
  • קילוף מכני
  • קילוף כימי
  • קילוף על ידי לייזר

ישנם טיפולי פילינג שיכולים להחזיק לאורך כל החיים, כמובן שיש לשמר אותם בצורה המיטבית כדי להגיע לתוצאה כזו.

ניתן לראות תוצאות תוך כמה שבועות עד חצי שנה ואז תראו שם את התוצאה הסופית.

בהחלט יש כאן סיכון, אולם כשמדובר במרפאה וותיקה עם ניסיון ייעשו רק פעולות שמבטיחות תוצאות טובות עם אחריות. כל מקרה ייבדק לגופו ויותאם למטופל צרות טיפול מומלצת.